Izdelava  B2B spletnih portalov

 

Poslovanje med podjetji (B2B) predstavlja proces izmenjave izdelkov ali storitev med dvema ali več podjetji. Ta proces se razlikuje od poslovanja med podjetji in potrošniki (B2C), saj B2B poslovanje vključuje večje količine izdelkov ali storitev, ter pogosto bolj kompleksne pogodbe in poslovne odnose.

B2B poslovanje se pogosto izvaja med dobavitelji in proizvajalci, distributerji in trgovci, ter drugimi podjetji, ki sodelujejo v dobavni verigi ali poslovnih odnosih. V svetu, ki se vedno bolj digitalizira, B2B poslovanje vključuje tudi spletno prodajo, elektronsko izmenjavo podatkov in avtomatizacijo procesov.

Kompleksen sistem popustov

 • količinski popusti
 • partnerski popusti
 • prednaročila
 • sezonski popusti

Povezava s CRM

 • analiza prodaje
 • napoved prodaje
 • analiza kupcev
 • segmentacija kupcev

Avtomatizacija

 • prikazovanje izdelkov
 • možosti naročanja
 • prilagojene vsebine
 • targetirane promocije

Narejeno po meri naročnika

 • podroben pregled poslovanja
 • predlogi B2B avtomatizacije
 • izdelava modulov po meri
 • podpora in vzdrževanje

Spletna B2B prodaja na višjem nivoju!

Izdelava spletne trgovine B2B

B2B in B2C spletna trgovina se razlikujeta po ciljnih kupcih, načinu prodaje in marketinških strategijah. B2B spletna trgovina je namenjena podjetjem in organizacijam, ki kupujejo izdelke ali storitve v večjih količinah za lastno uporabo ali za nadaljnjo prodajo.

Izdelava spletne trgovine B2B je precej zapleten proces, ki zajema veliko število modulov in različnih možnosti. Naša ekipa se zaveda, da je vsaka stranka unikatna in zahteva individualen pristop, zato za vsako stranko pripravimo prilagojen nabor najbolj primernih in cenovno dostopnih modulov, ki zagotavljajo optimalno delovanje B2B portala.

 

Povežite se s partneji!Personalizirajte komunikacijo! Povečajte prodajo! Prilagodi ponudbo!

 

B2B spletna trgovina je običajno bolj zapletena od B2C, saj mora zagotavljati popuste za količinski nakup, določene ravni dostopnosti za posamezne uporabnike ter ponujati različne načine plačila in dobave. V B2B poslovanju običajno prisotne kompleksnejše pogodbe, pogajanja in naročilnice.

 

Zakaj ne smete prepustiti izdelavo B2B portala komurkoli?

Vse te zahteve in zapletenosti izdelave B2B portala lahko povzročijo, da je izdelava B2B portala zahtevna in zahteva visoko stopnjo strokovnosti in izkušenj v različnih tehnologijah in procesih.

 

Zapletene funkcionalnosti
B2B portal mora vsebovati številne funkcionalnosti, ki omogočajo enostavno upravljanje in izvedbo poslovnih transakcij. Poleg tega pa mora zagotoviti tudi veliko različnih vrst uporabniških vlog, kar lahko poveča zapletenost izdelave.
Integracija z obstoječimi sistemi
B2B portal mora biti integriran z obstoječimi poslovnimi sistemi, kot so ERP, CRM, plačilni sistemi, zalogovniki in druge aplikacije, kar zahteva visoko stopnjo integracijskih veščin.
Veliko število uporabnikov
B2B portal je namenjen poslovnim partnerjem, zato mora podpirati veliko število uporabniških računov in podatkov, ki jih ti računi upravljajo, kar lahko zahteva uporabo kompleksnih baz podatkov in drugih tehnologij.
Varnost
B2B portal mora zagotavljati visoko stopnjo varnosti in zaščite poslovnih podatkov ter osebnih podatkov uporabnikov. Zato mora imeti učinkovite varnostne protokole in napredne varnostne mehanizme.
Mobilnost
B2B portal mora biti prilagojen različnim napravam in platformam, vključno z mobilnimi napravami, saj se vedno več poslovnih partnerjev posluje prek mobilnih naprav.
Uporabniška izkušnja
B2B portal mora biti enostaven za uporabo in imeti prijazno uporabniško izkušnjo, da lahko uporabniki enostavno dostopajo do želenih funkcij in storitev.
Uporabniška izkušnja
B2B portal mora biti enostaven za uporabo in imeti prijazno uporabniško izkušnjo, da lahko uporabniki enostavno dostopajo do želenih funkcij in storitev.

zakaj bi morali razmisliti o aktivaciji B2B portala za vašo spletno trgovino:

Z aktivacijo B2B portala za vašo spletno trgovino lahko izboljšate učinkovitost vašega poslovanja, izboljšate odnose s poslovnimi partnerji in povečate prodajo. 

 

Olajša komunikacijo s poslovnimi partnerji
B2B portal omogoča enostavno in učinkovito komunikacijo s poslovnimi partnerji, saj omogoča centralizirano mesto za poslovne transakcije, naročila, vprašanja in druge vrste komunikacije.
Personalizacija izkušnje
B2B portal vam omogoča, da ponudite personalizirano izkušnjo vašim strankam, ki temelji na njihovih specifičnih potrebah in zahtevah.
Dostopnost 24/7
B2B portal omogoča vašim strankam, da dostopajo do vaše trgovine kadarkoli in kjerkoli, kar omogoča nemoteno poslovanje in hitrejše transakcije.
Upravljanje naročil
B2B portal omogoča enostavno upravljanje in spremljanje naročil, kar zmanjšuje možnosti za napake in izboljšuje učinkovitost vašega poslovanja.
Avtomatizacija procesov
B2B portal omogoča avtomatizacijo procesov, kot so naročanje, plačevanje, dobava in fakturiranje, kar zmanjšuje čas, ki ga porabite za vsak posel.
Povečanje prodaje
B2B portal vam omogoča, da dosežete več poslovnih partnerjev in povečate prodajo prek spleta.

Profesionalni pristop poveča zaupanje!

 

Izdelava po meri naročnika!

 

 

Kako poteka izdelava B2B portala

Planiranje izdelave B2B portala običajno poteka v več fazah, ki vključujejo:

 

Sestanek in določitev poslovnih ciljev
V tej fazi se določijo glavni poslovni cilji in zahteve B2B portala, vključno z vrstami funkcij in storitev, ki jih mora portal nuditi.<br />
Analiza uporabnikov
V tej fazi se analizira ciljna skupina uporabnikov, ki bodo uporabljali B2B portal, in se določijo njihove potrebe, preference in načini uporabe portala.
Zasnova uporabniške izkušnje
Na podlagi analize uporabnikov se načrtuje uporabni&scaron;ka izku&scaron;nja, ki zagotavlja enostaven in učinkovit dostop do vseh funkcij in storitev portala.
Oblikovanje uporabniškega vmesnika
V tej fazi se oblikuje vizualni in funkcionalni vmesnik B2B portala, ki mora biti privlačen, enostaven za uporabo in učinkovit.<br />
Razvoj funkcionalnosti: Po oblikovanju vmesnika se razvijajo funkcionalnosti in storitve B2B portala, ki vključujejo različne vrste uporabni&scaron;kih vlog, transakcijske funkcije, integracijo s poslovnimi sistemi itd.
Razvoj funkcionalnosti
Po oblikovanju vmesnika se razvijajo funkcionalnosti in storitve B2B portala, ki vključujejo različne vrste uporabni&scaron;kih vlog, transakcijske funkcije, integracijo s poslovnimi sistemi itd.
Testiranje in odpravljanje napak
Po razvoju se izvede testiranje portala, da se preveri njegova zmogljivost, varnost in kakovost. Vsako napako ali pomanjkljivost je treba odpraviti.
Lansiranje in vzdrževanje
Ko je portal testiran in preverjen, se ga uvede v uporabo. Za zagotovitev nemotenega delovanja je pomembno tudi redno vzdrževanje in posodabljanje B2B portala.<br />
Planiranje izdelave B2B portala zahteva sodelovanje različnih strokovnjakov, vključno z uporabni&scaron;kimi izku&scaron;njami, razvojnim in IT strokovnjaki, strokovnjaki za varnost in vzdrževanje. S tem se zagotovi, da bo portal učinkovit, varčen in ustrezen za potrebe ciljne skupine uporabnikov

Kakšen je dober B2B portal

Dobri prodajni B2B portal bi moral nuditi vrsto funkcionalnosti, ki bodo kupcem olajšale nakupne odločitve in povečale učinkovitost prodajnega procesa. 

 

Uporabniku prijaznost
Portal mora biti enostaven za uporabo in razumljiv. Uporabniki bi morali lahko enostavno dostopali do informacij, ki jih potrebujejo za sprejemanje nakupnih odločitev.
Personalizacija
Portal bi moral omogočiti personalizacijo za vsakega kupca, tako da se lahko prikažejo relevantni izdelki, cene in druge informacije, ki jih kupci potrebujejo.
Prikazovanje izdelkov
Portal bi moral omogočiti jasen in privlačen prikaz izdelkov, ki se prodajajo, z vsemi potrebnimi informacijami o vsakem izdelku.
Cenovna politika
Portal bi moral imeti jasno in pregledno cenovno politiko. Kupci bi morali videti cene za vsak izdelek, možnosti popustov in druge ugodnosti.
Možnost naročanja
Portal bi moral omogočati enostavno in hitro naročanje izdelkov, z jasno opredeljenimi postopki za izbiro izdelkov, plačilo in dostavo.
Pomoč uporabnikom
Portal bi moral imeti možnosti za pomoč uporabnikom, na primer podporno e-pošto, telefonske številke in pogosta vprašanja.
Sledenje naročilom
Portal bi moral omogočati spremljanje in sledenje naročilom, tako da kupci vedo, kdaj bodo prejeli svoje izdelke.
Analitika
Portal bi moral nuditi podrobne podatke o nakupih, tako da lahko prodajalci spremljajo trende in razvijajo svojo strategijo prodaje.

Analiza in pregled prodaje z B2B portalom

Analiza in pregled prodaje z B2B portalom lahko ponudita podjetju številne koristi. V skladu s tem bi podjetje moralo redno analizirati prodajo prek B2B portala in uporabljati pridobljene informacije za izboljšanje svoje ponudbe in strategije prodaje ter tako izkoristiti prednosti, ki jih ponuja B2B portal.

Napovej prodajo!Analiziraj zgodovino naročil! Boljši pregled! Kompleksni popusti!
Povečanje prodaje
B2B portal lahko omogoči večjo prodajo, saj lahko podjetje dostopa do novega trga in pridobi nove stranke. Analiza prodaje lahko pomaga prepoznati, katere izdelke ali storitve stranke najbolj povprašujejo in kje so priložnosti za povečanje prodaje.
Boljši vpogled v stranke
Podjetje lahko prek B2B portala pridobi podrobnejše informacije o svojih strankah, vključno s podatki o nakupnem obnašanju, preferencah in povpraševanju. Te informacije lahko pomagajo podjetju izboljšati svojo ponudbo in prilagoditi svojo strategijo prodaje.
Učinkovitejši procesi
B2B portal lahko izboljša učinkovitost poslovnih procesov, saj lahko podjetje s strankami komunicira prek ene same platforme. Analiza prodaje lahko pomaga prepoznati, kje so mogoče izboljšave pri poslovnih procesih, kar lahko prispeva k večji učinkovitosti in znižanju stroškov.
Boljša konkurenčnost
Podjetje lahko s pomočjo B2B portala in analize prodaje bolje razume svoje konkurente in tržne trende. S tem lahko bolje prilagodi svojo ponudbo in strategijo prodaje ter tako izboljša svojo konkurenčnost.
Popusti za zbiranje naročil
Popusti, ki se dodelijo, če podjetje kupi več izdelkov ali storitev hkrati..
Boljša strankina izkušnja
B2B portal lahko prispeva k boljši strankovi izkušnji, saj lahko stranke hitro in enostavno najdejo in naročijo izdelke ter komunicirajo s podjetjem. Analiza prodaje lahko pomaga prepoznati, kje so mogoče izboljšave pri strankovi izkušnji, kar lahko prispeva k boljši zadovoljnosti strank in večji zvestobi.

Različne možnosti kompleksnih popustov

Glavni element B2B poslovanja so kompleksni popusti in partnerski programi, prilagojeni strankam. Lahko se razvije za različne vrste poslovnih scenarijev in potreb strank. Spodaj je nekaj ključnih elementov, ki jih lahko vključite v ta sistem.

 

Količinski popusti
Popusti na večje količine izdelkov ali storitev, ki jih podjetje kupuje od dobavitelja..
Stopnjevani popusti
Popusti, ki so odvisni od količine nakupa ali vrednosti naročila. Večja kot je količina ali vrednost naročila, večji je popust.
Popusti za stalne stranke
Popusti, ki se dodelijo stalnim strankam, ki redno kupujejo izdelke ali storitve od dobavitelja.
Popusti za zgodnje plačilo
Popusti, ki se dodelijo, če podjetje plača račun v določenem roku po prejemu blaga ali storitve.
Popusti za zbiranje naročil
Popusti, ki se dodelijo, če podjetje kupi več izdelkov ali storitev hkrati..
Sezonski popusti
Popusti, ki se dodelijo, če podjetje kupuje izdelke ali storitve v sezonskih obdobjih ali ob določenih časih v letu.
Popusti za nova podjetja
Popusti, ki se dodelijo, če podjetje kupuje izdelke ali storitve za prvič.
Popusti za naročila po meri
Popusti, ki se dodelijo, če podjetje kupuje izdelke ali storitve po meri, ki so prilagojeni njihovim

Analiza zgodovine in napoved  NABAVE IN ZALOGE

Analiza zgodovine nakupov v B2B spletni trgovini in napoved prihodnje nabave sta ključna orodja, ki pomagata podjetjem bolje razumeti njihovo prodajno strategijo ter izboljšati njihovo učinkovitost pri naročanju blaga in storitev.

 

Analiza zgodovine nakupov v B2B spletni trgovini zagotovi podjetjem vpogled v prejšnje nakupe in trende pri nakupih. To jim pomaga razumeti, kateri izdelki so najbolj priljubljeni, kdaj so najbolj priljubljeni in kako pogosto se naročajo. Te informacije lahko uporabijo za optimizacijo svoje ponudbe izdelkov, da bolje zadovoljijo potrebe svojih strank. Poleg tega jim analiza zgodovine nakupov omogoča prepoznati vzorce nakupovanja, ki se lahko uporabijo za oblikovanje marketinških kampanj.

 

Analiza zgodovine nakupov tako pomembna, je, da podjetjem omogoča ocenjevanje uspešnosti njihovega prodajnega načrta. Če podjetje spremlja, katere izdelke stranke kupujejo in koliko jih kupujejo, lahko uporabijo te podatke za merjenje uspešnosti svojih marketinških kampanj in prodajnih strategij. Na podlagi teh podatkov lahko izboljšajo svoje marketinške in prodajne prakse ter usmerijo svoje napore v prodajo izdelkov, ki se najbolje prodajajo.

Različni dostavni in plačilni pogoji

V B2B spletni trgovini je izjemno pomembno, da so dostavni in plačilni pogoji prilagojeni potrebam in zahtevam vaših strank. Različni poslovni partnerji imajo lahko namreč zelo različne potrebe in pričakovanja, kar velja tudi za načine dostave in plačila.

 

Pri izbiri različnih dostavnih možnosti se morate osredotočiti na hitrost dostave, zanesljivost in ceno. Nekateri vaši kupci bodo morda želeli hitro dostavo, ne glede na stroške, medtem ko bodo drugi raje počakali nekaj dni, če jim to prinese nižje stroške. Prav tako lahko vaša spletna trgovina ponudi različne načine dostave, kot so kurirski servis, dostava po pošti, osebni prevzem itd.

Omejitev prodaje

Omejitev prodaje izdelkov glede na količino lahko velja za izdelke, ki so na zalogi v omejenih količinah ali pa imajo določene omejitve prodaje zaradi proizvodnih omejitev. V tem primeru lahko spletna trgovina omeji število izdelkov, ki jih lahko stranka kupi naenkrat. Omejitev prodaje pa je lahko tudi pogodbena in sicer, da imate s stranko sklenjeno pogodbo, da ne smejo mesečno preseči višine zneska naročil. V teh primerih lahko zaposleni v partnerkem podjetju mirno naročujejo izdelke brez kakršnega nepotrebnega kreiranje predračunov za vsako malenkost. Tak primer B2B je ponavadi sklenjen med podjetji in dobavitelji pisarniške opreme.

Personalizirna prodaja s portalom B2B

Personalizirana komunikacija pomeni, da B2B spletna trgovina vzpostavlja individualni stik s svojimi poslovnimi partnerji na portalu, ki omogoča prodajo izdelkov in storitev med podjetji. Namen personalizirane komunikacije je izboljšati izkušnjo strank in povečati prodajo na spletni trgovini.

Ta vrsta komunikacije temelji na analizi podatkov o poslovnih partnerjih, kot so njihove preference, nakupna zgodovina, interesne skupine in druge informacije, ki jih zberejo prodajniki prek različnih kanalov.

 

Spodbujajte nakupe!Boljši odnosi! Peronalizirana sporočila Prilagodi ponudbo!

 

Prilagajanje vsebine na spletni strani odražajo potrebe in interese strank. To lahko vključuje prikazovanje izdelkov, ki jih je stranka že kupila ali iskala, predloge za nadaljnje nakupe, posebne ponudbe in popuste ter prilagojene novice in dogodke.

 

Targetirani mailingi

Ko pripravite svoje marketinško sporočilo, morate določiti, komu boste sporočilo poslali in kako ga boste poslali. Lahko uporabite seznam svojih obstoječih strank, pridobljenih kontaktov ali pa uporabite storitve zunanjih podjetij za nakup ciljnih seznamov.

Prilagojen seznam artiklov

Če uporabljate obsežen prodajni program in imate veliko partnerjev, lahko za njih olajšate pregledovanje informacij tako, da jim prikažete le tiste kategorije izdelkov, ki so zanje najbolj zanimive in pomembne za njihovo prodajo.

Zgodovina nakupov in zanimanja

Analiza zgodovine nakupov in zanimanja je ključna informacija, saj nam omogoča, da bolje razumemo potrošnikovo vedenje, interese in nakupne vzorce. Na ta način lahko prilagodimo svojo ponudbo in izdelke tako, da bodo potrošniki najbolj navdušeni in jih bodo z veseljem kupovali tudi v prihodnosti.

Obvestila in opozorila

Vaši poslovni partnerji so pogosto preobremenjeni in nimajo dovolj časa, da bi neprestano spremljali vaše posodobitve, akcije in promocije, pa tudi zalogo izdelkov. Da bi jim olajšali spremljanje vaših novosti, lahko za vsakega poslovnega partnerja pripravte enostavno dostopno stran, kjer lahko hitro in enostavno pregledajo vse informacije o izdelkih, akcijah in promocijah. Hkrati pa jih redno obveščate tudi preko e-pošte o vseh spremembah in novostih, ki so za njih pomembne.

Povezava B2B portala s poslovnim programom ali CRM

Na ta način lahko podjetja lažje upravljajo svojo prodajo in dobavno verigo, saj lahko hitro pregledajo stanje zaloge, naročila strank in status dobave izdelkov. Poleg tega lahko integracija med B2B portalom in poslovnim programom ali CRM sistemom izboljša učinkovitost prodajnega procesa, saj se podatki o strankah in naročilih samodejno prenašajo med obema sistemoma, kar zmanjša možnost napak pri ročnem vnosa podatkov.

 

Povezava med programiXML izvozi! Omogočite partnerju prodajo Prilagodi ponudbo!

 

Preden se odločite za integracijo, se prepričajte, da ima vaš poslovni program ali CRM sistem ustrezne zmogljivosti za integracijo s B2B portali in da je integracija zanesljiva in varna.

Izdelava B2B po meri naročnika

Izdelava spletne trgovine B2B je precej zapleten proces, ki zajema veliko število modulov in različnih možnosti. Naša ekipa se zaveda, da je vsaka stranka unikatna in zahteva individualen pristop, zato za vsako stranko pripravimo prilagojen nabor najbolj primernih in cenovno dostopnih modulov, ki zagotavljajo optimalno delovanje B2B portala.

 

Če želite biti korak pred konkurenco, ne oklevajte in stopite v stik z našo ekipo. Skupaj bomo ustvarili spletno trgovino, ki bo vašemu poslovanju omogočila nov nivo rasti in uspeha.

 

Kontakt

Izvozi izdelkov partnerjem v XML datotekah

Za zagotovitev, da bodo izdelki partnerjev ustrezno predstavljeni na njihovih B2C spletnih trgovinah, lahko  zagotovite najboljše možne pogoje za izvoz izdelkov v XML datoteki. Kot skrbni "veliki starši" svojim partnerjem nudite hitro in zanesljivo dostavo vseh informacij, ki jih potrebujejo, vključno s podatki o izdelkih, cenah, zalogah, opisih artiklov in slikah. Le tako lahko poskrbite za to, da bodo izdelki partnerjev na njihovem spletu predstavljeni kar najbolj optimalno in privlačno za kupce.

Zbiranje prodajnih informacij in dodeljevanje skrbnikov

Vaši prodajniki imajo veliko iskušenj in znanja o svojih partnerjih in medsebojnih dogovorih. Te informacije lahko lahko vpisujejo v CRM in tako te podatke posredujejo naslednikom ali nadrejenim.

 

Sledite dogovorom s partnerji in jih delite z vsemi zaposlenimi v vašem podjetju.

PREGLED PLAČANIH in NEPLAČANIH RAČUNOV 

Upravljanje s plačanimi in neplačanimi računi ter odprtimi ponudbami je lahko za prodajnike neprijetno opravilo. Vendar pa lahko hitri pregled teh dokumentov, tako za prodajnika kot tudi za stranko, olajša sporočanje in komunikacijo glede neporavnanih obveznosti. Na ta način se lahko izognemo neprijetnostim in zagotovimo učinkovito reševanje morebitnih težav s plačili, kar pripomore k boljšemu poslovanju in zadovoljstvu strank.

Možnost postavitve B2C spletne trgovine partnerju

Mnogi od partnerjev nimajo urejene spletne prodaje, ali pa je njihova spletna trgovina zastarela in nepregledna. V takšnih primerih bi bilo smiselno partnerjem ponuditi postavitev nove, sodobne spletne trgovine, v katero bi se avtomatično prenašali vsi izdelki iz vašega B2B portala,  z vsemi potrebnimi informacijami. S tem bi lahko partnerjem zagotovili učinkovito B2C spletno prodajo, hkrati pa bi bili tudi sami deležni večje prodaje preko njihovih spletnih trgovin. To je odličen način za izboljšanje sodelovanja s partnerji in vzpostavitev dolgoročnih poslovnih odnosov.

Naziv vsebine

Izdelava učinkovite spletne trgovine je ključnega pomena za uspeh spletnega poslovanja.
Sinhronizacija prodajnega programa v spletni trgovini s poslovnim programom ima več prednosti
Open-source platforme za izdelavo spletne trgovine, kot sta na primer WooCommerce in Magento, imajo številne prednosti, vključno z brezplačno dostopnostjo, prilagodljivostjo in razširljivostjo. Kljub temu pa imajo tudi n
B2B prodaja, ki se nanaša na prodajo izdelkov ali storitev med podjetji, lahko prinese številne prednosti, zaradi katerih se splača ukvarjati s tovrstno prodajo.
Izdelava popolne spletne trgovine ni lahka naloga, vendar smo tu, da vam pomagamo
Izdelava spletne trgovine je kompleksen proces, ki vključuje več korakov.

Zaupali so nam

Tehnologije

Izdelava B2B
Analiza in pregled prodaje
B2B komunikacija
Prenos podatkov
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?